ایران

شریعتی و اسلام سیاسی چپ در ایران

بسیاری از شاگردان شریعتی، پس از درگذشت وی و در جریان انقلاب، به پیروان امام خمینی پیوستند و مفاهیم و اندیشه های او را در نیز به گفتمان اسلام سیاسی فقاهتی وارد نمودند. شریعتی متفکری بود که خود هیچ سازمان و حزب و مکتبی ایجاد نکرد، اما تاثیری عمیق بر جریانات پس از خود برجای …

شریعتی و اسلام سیاسی چپ در ایران ادامه »

شریعتی و الگوی فرهنگی حاکم بر جامعه ایران

علی به دنبال دریافت مدرک دکترا در سال 1343 سرانجام با تاملات بسیار راه تحول و دگرگونی جامعه ایران را فرهنگی ارزیابی کرد و بعد از 5 سال زندگی و تحصیل در فرانسه به ایران بازگشت . علی با مطالعات و تجربه های بسیار و نیز براساس شناختی که از عقب ماندگی اجتماعی و فرهنگی …

شریعتی و الگوی فرهنگی حاکم بر جامعه ایران ادامه »

شریعتی ، درخششی در تاریخ انقلاب و اسلام مصاحبه

دکتر شریعتی را چگونه می شناسید و چه تصویری از شخصیت فکری سیاسی و مذهبی او دارید ؟ دکتر شریعتی قریحه ای سرشار ، ذهنی تیز و اندیشه ای پویا بود درباره انسان بیش از هر چیز دیگر کوشیده بود و این اندیشه را در رابطه با اسلام و ادیان الهی و در رابطه با …

شریعتی ، درخششی در تاریخ انقلاب و اسلام مصاحبه ادامه »

دکتر علی شریعتی در کتاب چهارده سال رقابت ایدئولوژیک در ایران

شریعتی‌ که‌ بود؟ چه‌ می‌گفت‌ و چه‌ کرد؟ سؤالاتی‌ است‌ که‌ پاسخ‌ آن‌ بسیار سخت‌است‌.شریعتی‌ از پیچیده‌ترین‌ موضوعات‌ تاریخ‌ انقلاب‌ اسلامی‌ است‌ که ‌قضاوت‌ در مورد آن‌ بسیار مشکل‌ است‌ و این‌ مشکل‌ ریشه‌ در پیچیدگی‌ شخصیت‌شریعتی‌ دارد سرانجام‌ دکتر شریعتی‌ در روز 29/12/1353 بعد از هیجده‌ ماه‌ بازداشت‌ آزاد گردید؛اما ساواک‌ به‌ امیدی‌ واهی‌ …

دکتر علی شریعتی در کتاب چهارده سال رقابت ایدئولوژیک در ایران ادامه »

سالروز شهادت دکتر شریعتی در خبرگزاری ایرنا

به گواه تقویم، ‪ ۲۹‬خرداد ماه سالروز شهادت اندیشمندی مسلمان و ایرانی به نام دکتر”علی شریعتی” است که به‌حق سهم بسزایی در روشنگری در عرصه‌ایران قبل از انقلاب بر عهده داشت. در توصیف جایگاه و ارزش علمی شریعتی همان بس که تاکنون کمترکسی رامی‌توان یافت که مانند او در فضای گفتمانی و روشنگری قبل از …

سالروز شهادت دکتر شریعتی در خبرگزاری ایرنا ادامه »

نقش شریعتی در انقلاب ایران

نقش شریعتی در انقلاب ایران در این جا نوشته ای را که مهندس مهدی بازرگان در مقدمه کتاب [شخصیت و اندیشه دکتر علی شریعتی- به کوشش جعفر سعیدی] نوشته است آورده‌ایم. عنوان نوشته از ماست و چند پاراگراف اول را هم که تنها مربوط به کتاب مزبور بود حذف کرده‌ایم. اشاره: در بخش نقد و …

نقش شریعتی در انقلاب ایران ادامه »