درباره ما

به نام خدا

سلام ما به هر کسی که به دنبال یافتن است و بیقرار درک کردن و فهمیدن . سلام به هر کسی که آرامش و بیدردی را محکوم میکند ، دلی پر دغدغه و ذهنی پرسشگر و بیدار دارد، و به دنبال درد مندی بیشتر است و نه آرام گرفتن .

برای دانستن از ما ، اول خودمان را معرفی میکنیم .
جوانیم…
خسته ایم از تکرار . خسته ایم از مصلحت .خسته ایم از رکود و رخوت.
به دنبال حرفهایی از جنسی دیگریم . به دنبال گفتن نگفته ها و شنیدن ناشنیده ها .

سالهاست که میخواهیم بفهمیم و بشناسیم تا به درستی انتخاب کنیم . سالهاست در سرزمینی اسلامی زندگی میکنیم .
اما از اسلام و مسلمانی ناب و اصیل و حقیقی چیز زیادی درک نکرده ایم . نخواستیم تقلید کنیم . نخواستیم چشم و گوش ببندیم بر حقایقی که زیر گرد و خاک غرض ها و خیر خواهی های جاهلانه پنهان شده . پرسیدیم..گفتیم..شنیدیم اما..

حرفها اکثرا رنگ و بوی مصلحت و تعصب و تقلید های طوطی وار و کور کورانه داشت .
یکدیگر را یافتیم…دردمند شدیم …همدرد شدیم…

و اینجا را با آجر های ایمان و اعتقاد راسخ به هدف مقدسمان ساختیم . به آن امید که دردمندانی چون خود را پیدا کنیم.
هدف اصلی پدید آورندگان این سایت مطرح شدن بحث های مذهبی و عقاید و نظرات مختلف در این زمینه است . قصد داریم تا با به چالش کشیدن مباحث اصول عقاید در اسلام و احتمالا طرح و مقایسه این اصول در ادیان الهی و غیر الهی دیگر در نهایت به بررسی مسائل مذهبی در جامعه ی امروز بپردازیم . این وبلاگ علاوه بر فراهم آوردن محیطی جهت بحث و تبادل نظرات مختلف ، شامل بخش های دیگری از جمله سخنانی از مشاهیر متفکر جهان و نیز قسمت مجزایی برای پرداختن به نوشته ها و سخنرانی های دکتر علی شریعتی و تبادل نظر در باره ی آن است.
اگر :

اهل مذهبید و از مذهب آگاهید ،
روشن فکرید و افکاری نقادانه و چالش بر انگیز دارید ،
پرسشگرید و در جستجوی حقایق ،
معترضید و رنجیده خاطر ،
بی اطلاعید و به دنبال انگیزه ای برای برخواستن و حرکت کردن ،
در راه بوده اید و راه گم کرده اید ،
هنوز راهی انتخاب نکرده اید ،

و یا اگر تنها از روی کنجکاوی وبلاگها را میکردید ، به ما بپوندید . چرا که هیچ چیز اتفاق نیست و هر نشانه ی کوچکی میتواند در عوض شدن مسیر زندگی موثر باشد.


66 دیدگاه دربارهٔ «درباره ما»

  1. همت تان ستودنی. امید وارم موفق باشید ، بمانید تا مانندشما زیاد شوند و بمانند، تا مانگاری هست ، تا تاریخ هست نام مانگاران بماند .

  2. سلام به نظر من جامعه امروز ایران از شریعتی عبور کرده است.به قول عباس میلانی :شریعتی کم دان پر مدعایی بود. وبه نقل از عبدالحسین زرین کوب توسط ماشاءالله آجودانی: نوشته های شریعتی در سطح انشاء دانش آموز دبیرستانی است.

    1. دوست گرامی..
      قصد دفاع از شریعتی ندارم، اما ذکر دو نکته خالی از لطف نیست.
      اولا شخصیت مرحوم شریعتی بسیار بالاتر از این است که با این جملات سخیف لطمه ببیند و احتیاج به دفاع من داشته باشد، اما آیا می توان گفت تمایل نسلی که شریعتی را دید و به او علاقمند شد بیشتر ازنسل کنونی است که او را ندیده اند ولی به او عشق می ورزند؟!
      شریعتی امتحانش را به حد کافی به تاریخ پس داده،اشخاصی که نام بردید را به نظرتان چند نفر می شناسند که بر کلامشان توجهی واقع گردد؟!
      ثانیا تا یاد داریم و می دانیم، این آدم کوتوله ها بوده اند که همیشه برای اینکه خود قدی بکشند و عده ای آنان را ببینند ، اقدام به ایراد اتهام،فحاشی، نقد ناصحیح و.. می پردازند.

      ضمنا به هیچ عنوان نقل قول ماشاالله آجوانی را قبول ندارم، لطفا به صحت و سقم آن بیشتر توجه کنید.

  3. با سلام و عرض خسته نباشید،ابتدا از زحماتتون جهت ارتقاء و تعالی سطح فکری جامعه ی امروز ما (که متاسفانه با وجود مدرنیته ی جدید باز هم دچار همان جمودهای فکری تاریخی می باشد) با افکار متعالی استاد گرانقدر دکتر علی شریعتی نموده اید کمال امتنان را دارم، بنده در چندجا در فیس بوک در صفحه ی
    دکتر علی شریعتی Dr.Ali Shariati
    از مطالب سایت شما استفاده نموده ام.البته در صورتیکه شما راضی به این کار نباشید ضمن پوزش ،از انجام این کار خودداری خواهم نمود
    باز هم از سایت خوبتان تشکر می نمایم

  4. سلام.امروز بعد از روزها انتظار برای رسیدن روزی که بتونم با خیال آسوده تو اتاقم بشینمو کتابایی که بهشون علاقه دارم مطالعه کنم کتاب کویر دکتر شریعتی رو برداشتم و شروع کردم.با اینکه به خاطر نبود وقت خیلی تا حالا نتونستم کتابای دکترو بخونم نمی دونم چرا حس خاصی نسبت به ایشون دارم یک جورایی حس می کنم تو دنیای این روزا افکار منو بیشتر از آدمای دور و برم درک می کنه.حرفاش حرفای دل منه و….
    همینجوری پای اینترنت نشستم تا ببینم می تونم اطلاعات بیشتری از کتاباش بدست بیارم یا نه که به سایت شما برخوردم واقعا تعجب کردم هرگز فکر نمیکردم همچین سایتی وجود داشته باشه و واقعا خوشحال داشتم.یک راهنمایی ازتون می خوام.اینکه اگه بخوام کتابای دکتر رو به ترتیب بخونم تا برام مفیدتر باشه از کدوم کتاب باید شروع کنم و با چه ترتیبی ادامه بدم؟اگه ممکنه راهنماییم کنید.منتظرم

    1. این پاسخ دکتر احسان شریعتی فرزند دکتر علی شریعتی در این زمینه است:

      تاکنون روشهای متعددی پیشنهاد شده، اما بنظر من بهتر است با شناخت شخصیت دکتر شریعتی از طریق بیوگرافی‌هایی چون “طرحی از یک زندگی” نوشته‌ی همسر ایشان و نیز کار آقای رهنما با نام “شریعتی مسلمانی در جستجوی ناکجا آباد” (تا بحال دو ترجمه از آن به فارسی انجام شده.) آغاز کرد. البته برای قشرها و سنین مختلف تفاوتهایی وجود دارد. مثلا برای نوجوانان “یک جلوش تا بی‌نهایت صفرها”. اما اگر بخواهیم بطور متدلوژیک کار کنیم، آثاری چون “روش شناخت اسلام” یا “اسلام‌شناسی هندسی” که در آن کلیت یک طرح هندسی برای مکتب را بما ارائه می‌دهد که می‌توان نسبت تمام اجزای یک تفکر را در آن ملاحظه کرد. البته باید همواره کلیت یک اندیشه را توامان در نظر داشت وگرنه در گذشته بعضی غرق در کویریات یا اجتماعیات می‌شدند و یا به اسلامیات و مباحث دینی می‌پرداختند و از قسمت‌های دیگر غافل می‌شدند. البته بنده در کلاسهای شریعتی‌شناسی دانشگاه تهران به بررسی متدولوژی شریعتی در حوزه‌های مختلفش پرداخته‌ام که فایل‌های صوتی و متنی آن قابل دسترس است.

  5. مطالب عالی است. تشکر از زحمات فراوان شما. خدا به همه توفیق حرکت دهد بویژ بر بنده ای که بعد از عمری میبینم هنوز ساکنم.

  6. تاراحیدری پور

    نظرخاصی ندارم فقط امیدوارم اندیشه شریعتی فقط بر زبان جاری نباشدبلکه روی همه انها فکرشودودر زندگی به ان عمل شود.باتشکر خداقوت

  7. محسن حسن زاده

    سلام
    درود بر شما که با جدیت تلاش در راهی گذاشته اید که تمامیش بیداری وزیر بار ذلت نرفتن است امیدوارم در تمام مراحل موفق باشید(خدایا چگونه زیستن را به من بیاموزچگونه مردن را خود خواهم آموخت)

  8. نمیخام خود رو طرفدار سینه چاک جناب دکتر معرفی کنم یا بگم تمام کتاب های ایشون رو خوندم، حتی میتونم با جرات بگم در جاهایی با دکتر مخالف نیز هستم اما این موضوعنمیتونه منو از گفتن حقیقت باز بداره، مدتی است در سطح اینترنت و آرام آرام در صندوق های پام مردم مسیج هایی مشاهده میشود مبنی بر تمسخر دکتر، بعنوان مثال صدای خش خش را مینویسند و میگویند دکتر در حال خوردن فلان تنقلات.
    نمیدونم این موضوع برای شما اهمیت داره یا نه اما بنظرم دارن آرومآروم دکتر رو از صحنه ی ایدئولوژیکی جامعه به سمت مردم sms سوق میدن، کسی که نوشته هاش فقط بدرد sms میخوره. نمیدونم چرا باید سطح تفکراتی دکتر رو این قدر نزول بدن.
    امیدوارم تلاشی صورت بگیره که دکتر رو با اندیشه هاش بشناسیم نه با smsهاش

  9. سلام وخسته نباشید من نوجوان 15 ساله هستم دکتر رو عاشقانه دوست دارم افکارم شبیه دکتر هست اما نمیتوانم ثابت کنم تشکر از مطالب شما

  10. آقا من یه سوال دارم در مورد شریعتی >>>> شریعتی که میاد در مورد حضرت فاطمه کتاب مینویسه و از حجاب و عفاف و اینا حرف میزنه که حتی یه جمله ام در این زمینه داره که میگه زنی که زیبایی اندیشه پیدا کرده باشد زیبایی بدنش را به نمایش نمی گذارد بعد زن خودش بی حجاب بود؟؟؟؟؟؟ کسی نظرشو میل کنه برام ممنون میشم…… kooooshyar@yahoo.com

  11. سلام
    تمام وقت امروزم صرف خوندن سایت شما شد ولی ازاین بابت مسرورم.
    دوهفته پیش سفر حج بودم و تمام اوقات خوبم رو با کویر گذروندم.دکتر شریعتی در 35 سالگی به این مفاهیم رسیده ولی من در 35 سالگی عاجز از درک اون هستم.شاید بهمین دلیل دوست ندارم به این زودی دوباره به حج برم.شایدچند سال دیگه برای فهم بیشتر لازم دارم.ازمطالب شماسپاسگزارم. دوسوال دارم.اول اینکه کتاب حج اثر دکترتو لیست دانلود شما نیست. چطورمیشه پیداش کرد؟
    دوم اینکه کویر همون هبوط در کویره یا دوتا کتاب مجزاست؟
    تلاش برای اندکی کمال

    1. کتاب کویر و کتاب هبوط دو کتاب مجزا می باشند که بنیاد دکتر علی شریعتی در قالب یک کتاب با عنوان “هبوط در کویر” آن را منتشر کرده اند.
      در مورد کتاب حج ، بزودی مجموعه کامل آثار دکتر شریعتی بزودی در قالب یک پست منتشر خواهد شد.

  12. مرس از نوشته هاتون
    خیلی دوست دارم دکتر شریعتی رو بشناسم اما از بس نوشتهای مفتاوت توسایت هست که فکر مکنم درکنارش واسه من ضروری کتابهای ایشونو بخونم اما نمی دونم واسه شروع از چه کتابای بخونم؟

    1. ابتدا از کتاب طرحی از یک زندگی نوشته دکتر پوران شریعت رضوی و سپس گتاب مسلمانی در جستجوی ناکجا آباد نوشته دکتر علی رهنما شروع کنید تا شریعتی را بشناسید و سپس به سراغ اسلام شناسی بروید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *