دنیای موسیقی یک ژورنال بین المللی است که با بررسی انواع آن به دنبال درک انتقادی هنرهای نمایشی و شیوه های فرهنگی شامل موسیقی ، رقص و تئاتر در سراسر جهان و همچنین زمینه های بسیاری است که در آنها بوجود می آیند. در این مقاله ، دانشمندان از چندین زمینه دانشگاهی ، محفلی برای بحث درباره موسیقی از سراسر جهان ، پویایی و معانی بسیاری از آنها بحث می کنند که انواع مختلف آن در حال تغییر است. دنیای موسیقی – طیف گسترده ای از رویکردها را برای مطالعه تحلیلی موسیقی های جهان را در بر دارد، از جمله روش های بومی ، دیدگاه های پسااستعماری ، انتقادی و آهنگ های تلفیقی مدرنیته و بومی.
مروری بر تاریخ آهنگ های کردی
موسیقی کردی به موسیقی اجرا شده به زبانهای کردی و زبانهای زازا-گورانی اطلاق می شود. اولین تحقیق درباره موسیقی کردی توسط کشیش و آهنگساز مشهور ارمنی ، کومیتاس در سال 1903 آغاز شد ، هنگامی که وی کار خود را منتشر کرد که شامل دوازده ملودی کردی بود. در سال 1909 ، محقق ایسیا جوزف اثر “آثار یزدی” را منتشر کرد که در آن وی سیر و سلوک موسیقی یزیدیان را بازگو می کرد.
موسیقی کردی در گرامافون در اواخر دهه 1920 ظاهر شد ، زمانی که شرکت های موسیقی در بغداد شروع به ضبط آهنگ های اجرا شده توسط هنرمندان کرد کردند.در مجموعه ای از آهنگ ها و رقص های محلی کردی که توسط باستان شناس آمریکایی رالف س. سولکی در سال 1953 در حین کاوش در کوههای کردستان ضبط شده است ، دو فلوت نی لوله دار ، طبل و خوانندگان مختلف محلی حضور دارند. اصالت و صداقت ساده در این آهنگ ها از طریق این ضبط می درخشد. سولسکی خاطرنشان می کند که “دقیقاً مانند تصنیف کوهنوردان آپالاچی ما … این ترانه ها به موارد جهانی مانند مشکلات عشق و جنگ می پردازند.” یادداشت های لاینر شامل ترجمه متن آهنگ و همچنین توضیح مختصری درباره فرهنگ و تاریخ کردی است.
انواع موسیقی کردی
انواع مختلفی از سبک ها در فرهنگ کرد وجود دارد. بردز ، یا دنگبج ، رایج ترین است و از مهارت های موسیقی و خاطرات استثنایی خود برای نواختن آهنگهای کردی از یک روستا به روستای دیگر استفاده می کنند.
رایج ترین سازهای موسیقی برای رقص طبل و اوبو است ، شبیه تاپان و زورنا در مقدونیه. در بعضی مناطق ، که به دلایل مذهبی سازهای موسیقی نادرست تلقی می شوند ، رقص با آواز همراه است ، که در آن یک خواننده سنتی یک بیت خوانده و در ادامه منتظر جواب است ، که در پاسخ توسط رقصندگان دیگر تکرار می شود ، بیت جدید ، توسط رهبر تکرار می شود ، و در ادامه دوباره همان پاسخ و جواب رقصندگان…
تفاوت بارز بین آواز کورمانجی و سورانی این است که خوانندگان کورمانجی هنگام بداهه گویی سعی می کنند هرچه بیشتر کلمات را در یک عبارت موسیقی جمع کنند. در میان سوران ، گرچه این ویژگی در اربیل نیز یافت می شود ، اما در سبک آواز سورانی در سلیمانیه و کرکوک اصلا وجود ندارد.
موسیقی کردی در ایران
در ایران شهر کرمانشاه به عنوان یک مرکز فرهنگی برای موسیقی کرد شناخته شده است. موسیقی ایرانی و ترکی را می توان در اقوام کرد و سنت های موسیقی از مناطق کرمانشاه جستجو کرد و بسیاری از نوازندگان کرد در کرمانشاه مستقر هستند.
موسیقی کردی در عراق
در عراق ، موسسه کردی و میراث فرهنگی اقداماتی را برای بایگانی و دیجیتال سازی سوابق موسیقی کردی انجام داده است. کتابخانه مرکز مستقر در اربیل ، از زمان شروع ضبط موسیقی در سال 2004 ، بیش از 45000 بایگانی موسیقی را جمع آوری کرده است.
موسیقی کردی در ترکیه
موسیقی کردی در ترکیه از سانسور طولانی مدت رنج می برد و امروزه نیز در بسیاری از شهرها سانسور می شود. پخش ترانه های کردی از رادیو یا تلویزیون ممنوع شده است و برخی از کردها به دلیل حتی حمل و داشتن آهنگ های خاص کردی دستگیر شده اند.
دانلود آهنگ های کردی
وبسیایت تاریخ ما با گردآوری آهنگ های معروف خوانندگان زن کرد و همچنین بسیاری از آهنگ های کردی دیگر، یک مرجع مناسب برای دانلود این آهنگ ها به شمار می رود.