اهمیت مهد کودک

ضرورت رفتن کودکان به پیش دبستانی

اهمیت مهد کودک

دوره آموزشی پیش دبستانی یکی از مقاطع تحصیلی است که برای کودکان بین سه تا شش سال برگزار می‌شود. دوره پیش دبستانی بر پایه اصل و هدف‌هایی همچون کودک محوری، اصل محوری، بازی‌ محوری و انعطاف‌پذیری برنامه‌ها برگزار می‌شود که رعایت این اصول باعث آموزش هر چه بهتر مطالب و دروس به کودکان می‌شود؛ در واقع برنامه‌های آموزشی دوره پیش دبستانی بر محور فعالیت، همکاری، کار گروهی و استفاده از روش‌های سرگرمی و بازی استوار است؛ چرا که بیشترین سرگرمی و فعالیت کودکان در این دوره برپایه بازی می‌باشد؛ بنابراین استفاده از این روش‌ها می‌تواند به آموزش کودکان و ساختن مبنایی قوی برای رشد و تربیت آن‌ها کمک زیادی کند.

اهمیت آموزش پیش دبستانی برای کودکان

امروزه ضرورت و اهمیت آموزش و پرورش بیشتر از گذشته اهمیت دارد؛ چرا که دوران کودکی نه تنها در آینده فرد تاثیرگذار است بلکه در سرنشوت جامعه نیز نقش تعیین‌ کننده‌ای ایفا می‌کند. از طرفی امروزه بیشتر والدین با توجه به مسائل و مشکلات زندگی شاغل هستند و زمان و انرژی کافی برای نگهداری و آموزش به کودکان خود را ندارند؛ بنابراین آن‌ها را در پیش دبستانی یا مهد کودک ثبت نام می‌کنند. دوره پیش دبستانی با مهد کودک تفاوت‌ دارد. پیش دبستانی به دو دوره دو ساله اطلاق می‌شود که کودکان گروه سنی چهار تا شش سال را تحت پوشش آموزشی و تربیتی قرار می‌دهد؛ درحالی که مهد کودک از نوزادی تا کودکان زیر هفت سال را پذیرش می‌کند. پیش دبستانی بیشتر برای آماده‌سازی کودکان برای ورود به مدرسه انجام می‌شود؛ در حالی که مهد کودک علاوه بر آموزش، جنبه نگهداری و مراقبت از کودکان را نیز دارد.

موارد و برنامه آموزشی در پیش دبستانی

هر چند پیش‌ دبستانی‌ها با توجه به مبالغی که دریافت می‌کنند از برنامه آموزشی متفاوتی برخوردارند؛ اما به طور کلی پایه برنامه آموزشی آن‌ها یکسان است که عبارتند از:

  • آشنایی با نقش افراد در جامعه
  • آشنایی با مفاهیم اولیه و اصلی علوم و ریاضی
  • نحوه رعایت نکات بهداشتی، ایمنی و تغذیه سالم
  • رعایت ادب و نحوه شست و برخاست
  • آشنایی با حقوق فردی و اجتماعی
  • شعر خوانی و سرود خوانی
  • آموزش شناخت رنگ‌ها و استفاده از رنگ در نقاشی
  • آموزش نقاشی و ترسیم خطوط
  • ایجاد علاقه نسبت به مطالعه و کتاب‌خوانی
  • آموزش نحوه صحیح تلفط کلمات
  • تقویت اعتماد به نفس
  • تشویق به فعالیت و انجام کار گروهی
  • آموزش مسئولیت‌پذیری
  • پرورش قوه خلاقیت، توانایی استدلال
  • آموزش زبان انگلیسی
مهدکودک
مهدکودک

پیش دبستانی یا مهد کودک هوشمند

امروزه با توجه به گسترش تکنولوژی و نقش پر رنگ ابزارهای دیجیتال در تمام جنبه‌های زندگی، مهد کودک‌هایی ایجاد شده‌اند که بیشتر مطالب و دروس را از طریق ابزارهای دیجیتال به کودکان آموزش می‌دهند که به آن‌ها مهد کودک هوشمند می‌گویند.  در مهد کودک‌های هوشمند علاوه بر استفاده از ابزارهای دیجیتال به کودکان نحوه کار با آن‌ها نیز آموزش داده می‌شود. در مهد کودک‌های هوشمند از مربیان و افرادی بهره گرفته می‌شود که با ابزارهای دیجیتال آشنایی داشته و می‌توانند برای کار با آن‌ها به کودکان کمک کنند. از طرفی بهره‌گیری و استفاده مداوم برای آموزش کودکان علاوه بر مزایا و فوایدی که دارد از معایبی نیز برخوردار است. استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال کودکان را تنبل کرده و احتمال ابتلا به بیماری‌هایی اعم از دیابت، قند خون بالا و چاقی را در آن‌ها افزایش می‌دهد. از طرفی ابزارهای دیجیتال باعث کاهش زمان خواب کودکان نیز می‌شوند؛ بنابراین مهد کودک‌های هوشمند در چند جنبه می‌توانند از پیش دبستانی و مهد کودک‌های معمولی مفید تر باشند؛ اما در بعضی جنبه‌های دیگر می‌توانند برای سلامتی کودکان ضرر داشته باشند.

نکاتی که باید زمان ورود کودکان به پیش دبستانی رعایت کرد

از آن‌جایی که معمولا کودکان پیش از ورود به پیش دبستانی با هیچ محیط آموزشی دیگری ارتباط نداشتند؛ ممکن است با استرس و اضطراب مواجه شوند؛ بنابراین والدین در زمان ورود کودکان بهتر است مدت زمانی را همراه آن‌ها در پیش دبستانی سپری کنند تا کودکان به محیط آموزشی جدید عادت کنند. از طرفی بهتر است درباره فعالیت و کارهای پیش دبستانی به کودکان توضیحاتی داده شود تا آن‌ها در زمان ورود به محیط پیش دبستانی دچار ترس و اضطراب نشوند و به عنوان آخرین نکته بهتر است کودکان به مهد کودک یا پیش دبستانی فرستاده شوند تا بتوانند در مدرسه عملکرد مثبتی داشته باشند.

این مقاله توسط واحد محتوای سایت ایرانگان تولید شده و هرگونه کپی‌برداری از آن با ذکر منبع بلامانع است.

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *