شریعتی و امام خمینی

دکتر علی شریعتی و آیت الله امام خمینی

امام موسی صدر:روزنامه کیهان در نوشته های شریعتی دست می برد

امام موسی صدر در ادامه گفتگویی با صادق طباطبایی با اشاره به فعالیتهای دکتر شریعتی در ایران در دوره اختناق رژیم شاه گفت: وقتی که مقاله ای در روزنامه کیهان چاپ شد که در آن در سخنان دکتر شریعتی دست برده شده بود، شریعتی بسیار از این کار ناراحت شد، نقدی نوشت بر این مقاله …

امام موسی صدر:روزنامه کیهان در نوشته های شریعتی دست می برد ادامه »

دیدار استاد شریعتی با امام درباره دکتر شریعتی

سوسن شریعتی خاطرات خود از مراسم سالگرد پدر را روایت می‌کند برداشت اول: برای من که دختربچه‌ای 16 ساله بودم، اولین مواجهه با رویکردهای موجود نسبت به علی شریعتی در جریان برگزاری مراسم چهلم او در لبنان حاصل شد. امام موسی‌صدر با همراهی دکتر چمران و چهره‌هایی همچون صادق طباطبایی و قطب‌زاده بانی برگزاری مراسم …

دیدار استاد شریعتی با امام درباره دکتر شریعتی ادامه »

سه متفکر معاصر و دانشجویان(امام خمینی، استاد مطهری، دکتر شریعتی)

نویسنده: عبدالکاظم مجتبی زاده چکیده: فعالیتهای دکتر شریعتی و استاد مطهری در دانشگاهها در سالهای قبل از انقلاب نقش بسزایی در ترویج اندیشه های اسلام انقلابی و مقابله با ترویج افکار الحادی و التقاطی داشت. این فعالیتها موجب پیوند دانشگاه با روحانیت انقلابی شد و در پذیرش رهبری حضرت امام خمینی(ره)، با ویژگی هایی که …

سه متفکر معاصر و دانشجویان(امام خمینی، استاد مطهری، دکتر شریعتی) ادامه »

مالکیت؛ عامل نابرابری

دکتر شریعتی در آثار خود عوامل مورد نظر امام را به عنوان عوامل موجد نابرابری می‏پذیرد، ولی از نکته نظر تاریخی و جامعه شناختی به عامل تعیین کننده نابرابری در ساخت اجتماعی و اقتصادی جامعه تاکید دارد. عنصر تاریخی و جامعه‏شناختی که دکتر به عنوان عامل تعیین کننده نابرابری در نظر دارد مالکیت است. دکتر …

مالکیت؛ عامل نابرابری ادامه »

منابع و عوامل نابرابری در نظر دکتر شریعتی و امام خمینی

امام خمینی منابع و عوامل موجد نابرابری در جامعه را از رویکردهای تاریخی ـ سیاسی، مذهبی و انسانشناختی ـ روانشناختی مورد نظر دارد. امام در رویکرد سیاسی عامل استعمار را تشخیص می‏دهد(9) که این عامل از طریق استثمار، جامعه را از حقوق خود نسبت به امکانات و فرصتها و شرایط رشد محروم می‏کند. معظم له …

منابع و عوامل نابرابری در نظر دکتر شریعتی و امام خمینی ادامه »

عناصر مشترک در تعریف امام و شریعتی

در تعریف طبقه از سوی امام خمینی و دکتر شریعتی عناصر مشترکی از جمله درآمد و شغل مشترک، فرهنگ و خلق و خوی مشترک و نیز سبک زندگی مشترک وجود دارد. دکتر در تشکیل طبقه عامل احساس طبقاتی را عمده می‏کند که این عنصر در نظر امام، فرهنگ و خلق و خوی مشترک گروهی از …

عناصر مشترک در تعریف امام و شریعتی ادامه »